Nervürlü İnşaat Demiri

İnşaat Demiri

Yapılan inşaatların sağlam ve uzun olması firmaların öncelikli hedefleri arasında yer alın. Bunun için her hangi bir maliyetten kaçmadan, oluşturulan yapının mukavemetini artırmak için çeşitli malzemeler kullanılır. İnşaat demiri de bunlardan birisidir. Sizin de bildiğiniz gibi beton sıkıştırma işlemi ile güçlü bir malzeme haline gelir. Ama çekme kuvvetleri konusunda zayıf kalırlar. İşte inşaat demirlerinin en büyük kullanım alanı burada ortaya çıkar. Betonların zayıf olan bu yönlerini gidermek ve yapıların dayanıklılığını artırmak için inşaat demirleri kullanılır. Bu yüzden yapıları oluştururken, kullanımı zorunluluk haline gelen malzemelerden birisidir.

İnşaat Demiri Nedir?

İnşaat alanında, istenilen mukavemetin elde edilmesi için kullanılan yardımcı malzemelerdir. Genellikle çelikten üretilen bu malzemelerin kulanım amacı gerdirme ve betonun dayanıklılığını artırmaktır. Betonlar özünde güçlü malzemeler olsa da, gerilmelere karşı bir dayanımları yoktur. Bu yüzden inşaat demirleri kullanılarak güçlendirilirler. Üretiminin aşamasında burkularak deforme bir yüzey oluşturulur. Bu sayede pürüzlü bir yüzey oluşturularak betona tutunma oranı artırılır. Her ne kadar yerine kullanılabilecek farklı alternatifleri olsa da, çelikten yapılan modelleri muadillerine oranla daha uygun ve dayanıklıdır. Bu sebepten dolayı ilk tercih edilen üründür.

Deha Metal Ürettiği İnşaat Demirlerinin Özellikleri

İnşaat demirleri yaygın olarak çelik malzemelerden üretilir. Üretim aşamasında sıcak haddeleme yöntemi kullanıldığı için bir deformasyon oluşabilir. Ama bu korozyon gibi sorunları oluşturmaz. Tam aksine, alternatiflerine göre çok daha dayanıklıdır. Korozyon oluşma durumu yüksek olan bölgelerde, bu demirleri kaplama gibi bir işleme gidilebilir. Bu da sağladığı avantajlardan bir diğeridir. Ayrıca esnek bir yapıya sahip olmaları da kullanım konusunda özgürlük tanır. Daha sağlam ve sert bir yapıya sahip olanlara ise nervürlü inşaat demiri denir.

Nervürlü İnşaat Demiri

Soğukta burkularak üretilen bu modeller, üretimin de kullanılan mangan ve karbon alaşımları sayesinde oldukça sert ve dayanıklı bir yapıya sahiptirler. Ancak bu kadar sert olmaları, kırılgan olma özelliğini de beraberinde getirir. Kırılgan bir yapıya sahip oldukları için ısıl işleme sokulup daha sonra çekme ve vurma işlemleri yapılarak esnekliği ve dayanıklılığı artırılır. Böylece inşaatlarda güvenle kullanılacak bir malzeme haline getirilir. En sık kullanıldıkları alan ise konut inşaatlarıdır.

İnşaat Demiri Çeşitleri

Siyah Çubuk: Karbon elementinden üretilen çelik alaşımlı demirlerdir. En yaygın kullanım alanı inşaatlardır.

Sac Metal Demir: Genellikle merdiven, çatı ve döşemelerde kullanılan bu demir, çelik saclardan yapılır.

Paslanmaz Çelik Demiri: Siyah çubuk demirlere alternatif olan bu model galvanik dirence sahiptir.

Galvanizli Demir: Yine siyah çubuklara oranla daha dayanıklı olan bir üründür. Genellikle yüksek aşındırıcı koşulların meydana geldiği alanlarda tercih edilir.

Avrupa İnşaat Demiri: Mukavemeti ortalamanın altında olan bir üründür. Bu yüzden deprem riski taşımayan bölgelerde tercih edilir.

Kaynaklı Tel Demir: Duvarlarda ve zeminde, sıkıştırma amacı ile kullanılırlar.

Epoksi Kaplamalı Demirler: Korozyonu önleme amacı ile tercih edilen, siyah çubuğa yapılan kaplama işlemi ile oluşmuş üründür.

Metal Hasırlar: Çelik levhaları, eşit şekilde bölerek oluşturulan bu model, kalın bir sıva alanı isteyen yerlerde kullanılır.

İnşaat Demiri Alırken Dikkat Edilecekler

Son olarak oluşturmak istenilen yapıya uygun olarak seçim yapılması gereklidir. Öncelikle, yapının konumunu, bölgedeki hava durumunu, deprem bölgesi olup olmadığı ve yapını büyüklüğü gibi etkenler seçim yapılırken dikkat edilmesi gereken unsurlardır. Ayrıca inşaat demiri fiyatları firmadan firmaya değişiklik gösterebileceği için satın almadan önce araştırma yapmak ve firmalardan fiyat almak maliyetleri düşürme konusunda yardımcı olur. Siz de bu sayfa üzerinden Deha Metal ile iletişime geçerek ihtiyacınıza uygun olan inşaat demirini, uygun fiyata alabilirsiniz.