Galvanizli Saclar

Galvanizli Saclar

Deha Metal korozyonu önlemek için çinko ile kaplanır. Galvanizli saclar, tüm ıslak ve nemli zeminlere monte edilen ve alternatifi olmayan bir sac türüdür. Çünkü yapısında galvanizleme, tüm olumsuzluklarla başa çıkabilen ve bu olumsuzlukların yarattığı basıncı levha yüzeyinde kaldırabilen bir sac levha sistemidir.

Galvanizli Sac Malzemenin Avantajları

Ürünlerin dayanıklılığını artırır. Demir için en zararlı faktörler nem ve nemli topraktır. Neme maruz kalan demir ve demir ürünlerinin ömrü kısalır ve birkaç yıl içinde özelliklerini ve dayanıklılığını kaybeder. Bu aynı zamanda demir ve demir ürünlerinin işlevlerini kaybettiği anlamına gelir. Bu nedenle, galvanizli sac, yani galvanizli sacın özelliği sayesinde, ürünlerin ve sacın direnci, işlevini tam olarak yerine getirebilir.

Daha Uzun Kullanım İmkanı Sunar

Özellikleri sayesinde galvanizli saclar ürünlerin ömrünü uzatır. Daha önce de belirtildiği gibi, galvanizli sacın kullanıldığı yerler nem gibi olumsuz etkilere maruz kalan yüksek riskli ortamlardır. Galvaniz sac, tüm bu olumsuzluklara ve kötü koşullara dayanabilen tek malzemedir.

Galvanizli levha, tüm dış kaplamalar, taşma setleri, yeraltı zeminleri ve nemden korunması ve korunması gereken hemen hemen tüm alanlarda kullanılabilecek avantajlı bir üründür.

Fiyat Aralığı

Galvanizli sac malzeme, ürünlerin ömrünü uzatma ve dayanıklılıklarını artırma gibi özelliklere sahiptir. Bununla birlikte, avantajları arasında sayabileceğimiz şey bunlarla sınırlı değildir. Çünkü bu malzemeler de son derece ekonomik bir fiyat aralığına sahiptir. Katkı ve gerçekleştirdiği işlev göz önüne alındığında, galvanizli sac fiyatlarının ne kadar ekonomik olduğu anlaşılmaktadır. Kurulduktan sonra, bu malzemeler elli yıla kadar kullanılabilir.

Galvanizli Sacların Kullanım Alanları

Galvanizli saclar, uygun şekil belirtilerek inşaat sektörü için bir çatı ve binanın içinde ve dışında bir sandviç panel olarak kullanılır. Uzun ömrü nedeniyle beyaz eşya imalatında da kullanılır. Ayrıca, bu tip saclar otomotiv endüstrisinde iç ve dış parçaların üretiminde kullanılabilir.

Deha Metal Elektro Galvaniz Kaplama

Anot ve katot elektrotları, kaplanacak metalin uygun koşulları altında elektrolit ile doldurulmuş bir tanka batırılır ve anot elektroduna ve katot üzerine kaplanacak malzemeye çinko bağlanır. Elektrik, yüksek akım ve düşük voltaj jeneratörleri ve doğrultucular kullanılarak üretilir. Elektronların anottan çıkarılması, materyalin katot yüzeyine yapışmasını sağlar. Bu işlemin sonunda, kaplamayı kalıcı hale getirmek için kaplama işlemi pasivasyon ile tamamlanır.

Deha Metal Neden Tercih Edilmeli?

Demir bazlı malzemeler bulundukları ortamdaki atmosferik koşullar altında paslanır. Demirin zamanla paslanması işlevlerini kaybetmesine ve malzemenin çürümesine ve yok olmasına neden olur.

Galvanizleme sırasında, malzeme elektrik akımı yöntemi kullanılarak çinko uygulanarak korozyona karşı korunur. Bu işlemin sonucunda, malzemenin yüzeyinde demir malzemeyi korozyondan koruyan çinko demir ve saf çinko katmanları oluşur.

Çinko demiri atmosferin olumsuz etkilerinden korur, çünkü doğada paslanmaya karşı en aktif koruyucu elementtir. Çeşitli çinko kaplama işlemleri olmasına rağmen, elektro kaplama uzun vadede en dayanıklı ve ekonomik kaplama yöntemidir. Bu yöntemle kaplanmış malzemelere ek boya gibi uygulanması gerekli değildir. İstenirse renk de uygulanabilir.

Galvaniz kaplama işlemi her türlü demir malzemeye uygulanabilir. Büyük çapta haddeleme ile imal edilen ve yassı ürün olarak adlandırdığımız sacdan yapılan malzemeler galvanize edilir. Hayatımızda yaygın olan her türlü demir malzeme kolayca galvanizlenebilir. Galvanizli malzemeler aşağıdaki sektörlerde yaygın olarak kullanılmaktadır. İnşaat endüstrisi, otomotiv endüstrisi, denizcilik endüstrisi, enerji endüstrisi, endüstriyel makine endüstrisi, donanım endüstrisi.

Uygun Malzemeler

Alaşımsız, düşük karbonlu, düşük alaşımlı çelikler, gri ve dövülebilir dökme demir genellikle galvanizleme için uygundur. Kükürtlü satış çelikleri genellikle uygun değildir. Çeliklerde silikon ve fosfor gibi reaktif elementlerin varlığı, düzensiz, kırılgan, kalın ve parlak veya koyu gri mat kaplama alanlarına yol açabilir.